20% PENTRU ATA

La fel cum persoanele fizice au dreptul de a redirecționa două procente din impozitul pe venitul realizat într-un an, firmele au dreptul să redirecționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului, către o organizație neguvernamentală. Suma, de multe ori, nu este foarte mare, însă pentru un ONG cu resurse financiare limitate, aceasta constituie un ajutor consistent.

Asociația Turism Alternativ 20lasuta

Această redirecționare nu implică niciun cost suplimentar pentru firma ta, fiind realizată sub forma unei donații. Adminsitratorul firmei calculează suma aferentă celor 20 de procente din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu organizația către care dorește să o redirecționeze, această cheltuială fiind deductibilă. Redirecționarea nu implică alte costuri și nu afectează profitul net al companiei, suma respectivă mergând – în cazul în care nu este redirecționată – către stat.

Asociația Turism Alternativ funcționează pe baza donațiilor și a contribuțiilor membrilor. Redirecționarea celor 20% ar fi un ajutor considerabil pentru noi. Iată și câteva motive pentru care Asociația noastră merită cele 20 de procente din partea ta:

Am inițiat în 2013 proiectul Arad Free Tours, care oferă Aradului singurii ghizi turistici;

Am făcut tururi cu câteva sute de turiști din țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania sau Austria, dar și din Brazilia și Statele Unite ale Americii;

Tot în 2013 am inițiat și proiectul Blog Arădean, ce promovează atât valorile din trecutul orașului, cât și evenimentele de calitate din Aradul zilelor noastre;

Lucrăm la o hartă turistică neconvențională, ce va face parte dintr-o rețea ce cuprinde câteva zeci de orașe europene;

Avem în plan realizarea unui pocket guide al orașului, ce va fi disponibil atât în format tipărit, cât și digital;

De asemenea, plănuim realizarea unei City App, după modelul celor existente și în alte orașe, o aplicație mobilă care ajută atât turiștii, cât și localnicii, să se descurce în oraș, având cuprinse toate informațiile necesare unui turist.


Mai jos am atașat o expunere mai largă a motivelor precizate mai sus, care – sperăm noi – te va convinge să ne ajuți Asociația.

DATA LIMITĂ – 25 MAI 2016 (pentru anul fiscal 2015)

 Îți mulțumim! 🙂

20% PENTRU ATA (pdf)